Republika Hrvatska - Državni Hidrometeorološki Zavod

VREMENSKO IZVJEŠĆE, dan 21.09.2014 u 19:00 sati


UPOZORENJE

Moguće su nevere, osobito sutra u drugom dijelu dana. Tijekom dana na sjevernom Jadranu, do navečer i na srednjem, mjestimični udari NE vjetra 35-45, kratkotrajno i do 60 čvorova. Na otvorenom je moru moguća magla.

SITUACIJA

Plitko depresijsko polje podržava nad Jadranom nestabilno vrijeme, očekuje se premještanje hladne fronte sutra preko Jadrana te jačanje grebena anticiklone sa sjeverozapada.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA 24 SATA

Vjetar SE i SW 4-12, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će u drugom dijelu noći pojačati na 6-16 čvorova i već će prijepodne na krajnjem sjeveru, a zatim postupno tijekom dana i na srednjem Jadranu, okrenuti na NW, a zatim na NE 12-22, samo kratkotrajno i do 28 čvorova. More 1-2, sutra u jačanju na 2-3, mjestimice i 4 najprije na sjevernom Jadranu. Vidljivost veća od 10 km, samo ponegdje smanjena zbog sumaglice, a na otvorenom moru zbog magle moguće i manja od 1 km. Promjenljivo ili pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, moguće su i obilnije oborine, osobito sutra u drugom dijelu dana.

VRIJEME NA JADRANU

Mjesto Vjetar (čv) Stanje mora Vidljivost (km) Pojave Tlak zraka (hPa)
 Rijeka - -
 Senj - -
 M.Lošinj - -
 Zadar - -
 Split - -
 Palagruža - -
 Dubrovnik - -

PMC - Split Opis