IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 09.12.2018. U 19 SATI


UPOZORENJE

U noći još ponegdje mogućnost za neverin. U noći i sutra na otvorenom moru mjestimice udari sjeverozapadnog vjetra, a sutra poslijepodne na južnom i dijelu srednjeg Jadrana bure, 35-40 čvorova. More na krajnjem jugu Jadrana ujutro kratkotrajno ponegdje 5.

STANJE

Dolina i frontalni sustav sporo se premještaju preko Jadrana na istok.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Vjetar jugozapadni i sjeverozapadni, još u početku ponegdje uz obalu jugoistočni, 6-16, na otvorenom moru sjevernog Jadrana, zatim tijekom noći i ostalog dijela, sjeverozapadni 14-26 čvorova. More 2-3, u drugom dijelu noći prema otvorenom 3-4, do jutra na krajnjem jugu Jadrana kratkotrajno moguće 5. Vidljivost 20 km. Oblačno, ponegdje kiša uz mogućnost za pljusak i grmljavinu, a na sjevernom i srednjem Jadranu tijekom noći djelomično razvedravanje.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Slaba do umjerena bura i sjeverozapadni vjetar, na otvorenom moru sjeverozapadni vjetar ponegdje jak, postupno će slabiti tijekom dana i okretati na buru, poslijepodne na južnom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje pojačanu. More malo do umjereno valovito, na otvorenom i valovito, a tijekom jutra kratkotrajno na krajnjem jugu Jadrana i jače valovito. Promjenljivo oblačno, još ujutro na južnom Jadranu ponegdje kiša i pljuskovi.

PMC - Split Opis