IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 27.08.2014. U 19 SATI


UPOZORENJE

Udari bure 35-45, u Velebitskom kanalu do 55, sutra sredinom dana će oslabiti, a navečer na sjevernom i južnom Jadranu ponovo mjestimice pojačati na 35-40 čvorova. Sutra poslijepodne na otvorenom južnog i dijela srednjeg Jadrana udari sjeverozapadnog vjetra 35-40 čvorova.

SITUACIJA

Dolina s frontalnim poremećajem premješta se preko Jadrana dalje na jugoistok, a sa sjeverozapada jača greben anticiklone.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Bura u jačanju na 12-22, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana do 28 čvorova. More 2-3, na otvorenom i u Velebitskom kanalu 3-4. Vidljivost oko 20 km. Posvuda postupno razvedravanje.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Pretežno vedro. Ujutro umjerena do jaka bura, sredinom dana će oslabiti, a navečer na sjevernom i južnom Jadranu ponovo mjestimice pojačati. Na otvorenom južnog i dijela srednjeg Jadrana bura će poslijepodne prolazno skrenuti na umjeren do jak sjeverozapadni vjetar. More malo do umjereno valovito, na otvorenom južnog i dijela srednjeg Jadrana, a ujutro i drugdje mjestimice valovito. Noću i ujutro temperatura zraka malo niža, a dnevna će sutra malo porasti.

PMC - Split Opis