IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 27.06.2016. U 19 SATI


UPOZORENJE

Mjestimični udari bure, na otvorenom moru i sjeverozapadnog vjetra, 35-45 čvorova, u Velebitskom kanalu još tijekom noći do 50 čvorova. Ponegdje neverini.

SITUACIJA

Dolina s oslabljenom hladnom frontom sporo će se premještati preko Jadrana na jugoistok, nakon čega će jačati anticiklonalni greben sa zapada.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Vjetar sjeverozapadni i jugozapadni 6-16 čvorova. Na sjevernom Jadranu, a u noći postupno i na preostalom dijelu, bura, na otvorenom moru i sjeverozapadni vjetar, 12-24 čvora, u Velebitskom kanalu mjestimice do 28 čvorova. More 2-3, na sjevernom Jadranu, noću i drugdje, u jačanju na 3-4. Vidljivost 10-20 km. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice kiša ili pljusak s grmljavinom, a na sjevernom se Jadranu, zatim postupno pred jutro i na srednjem, očekuje razvedravanje.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Umjerena do jaka bura, od sredine dana okretat će na sjeverozapadni vjetar, a na sjevernom Jadranu polako slabjeti. More umjereno valovito, na otvorenom i valovito, poslijepodne na sjevernom Jadranu u smirivanju. Pretežno vedro, još na južnom Jadranu je ponegdje uz promjenljivu naobnlaku moguća kiša ili pljusak s grmljavinom.

PMC - Split Opis