IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 23.04.2014. U 06 SATI


UPOZORENJE

Tijekom jutra ponegdje mala mogućnost za maglu. Poslijepodne na južnom i dijelu srednjeg Jadrana mala mogućnost za neverin. U noći u Velebitskom kanalu mjestimični udari bure 35-40 čvorova.

STANJE

Ciklona s Jonskog mora širi dolinu prema Jadranu.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Tiho, očekuje se bura i sjeverozapadni vjetar 5-15, u drugom dijelu dana na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana sjeverozapadni vjetar do 20 čvorova. More 1-2, pojačat će na 2-3, poslijepodne na otvorenom južnog i dijela srednjeg Jadrana ponegdje 4. Vidljivost 10-20 km, mjestimice smanjena zbog sumaglice, a ponegdje moguće manja i od 1 km zbog magle, uglavnom tijekom jutra. Umjereno do pretežno oblačno, ponegdje mogućnost za malo kiše, a na južnom i dijelu srednjeg Jadrana poslijepodne mala mogućnost za mjestimične pljuskove i grmljavinu.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Slaba do umjerena bura i sjeverozapadni vjetar. Na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana sjeverozapadni vjetar, a u Velebitskom kanalu bura, ponegdje umjereno jaki. More malo do umjereno valovito, na otvorenom južnog i dijela srednjeg Jadrana ponegdje valovito. Promjenljivo oblačno, ponegdje mogućnost za kišu ili pljusak.

PMC - Split Opis