IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 04.03.2015. U 12 SATI


UPOZORENJE

Na sjevernom Jadranu, u noći i na dijelu srednjeg, očekuju se mjestimični udari bure 35-90 čvorova. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana očekuju se mjestimični udari juga 35-50 čvorova. More u noći na otvorenom u jačanju na 5-6. U noći ponegdje nevere.

STANJE

Nad srednjim Sredozemljem produbljuje se ciklona i širi dolinu prema Jadranu.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Jugo i istočni vjetar 5-15, na otvorenom moru do 20 čvorova, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana postupno u jačanju na 15-30 čvorova. Na sjevernom Jadranu, u noći i na dijelu srednjeg, očekuje se okretanje vjetra na buru i jačanje na 15-30, u noći mjestimice do 45 čvorova. More 2-3, jačat će na 3-4, u noći na otvorenom 5-6. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša, osobito u noći kada se očekuju i pljuskovi s grmljavinom, a uz obalu sjevernog Jadrana i mogućnost snijega. Uz buru osjetno hladnije.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Jaka i olujna bura, na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana još ponegdje jako jugo. More valovito i jače valovito, na otvorenom ponegdje uzburkano. Oblačno, ponegdje kiša, pljuskovi i grmljavina, a uz obalu sjevernog Jadrana ponegdje i mogućnost za snijeg.

PMC - Split Opis