IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 10.02.2016. U 06 SATI


UPOZORENJE

Udari južnog i jugozapadnog vjetra, poslijepodne na sjevernom Jadranu, zatim i na preostalom dijelu zapadnog i sjeverozapadnog vjetra 35-65 čv., potkraj dana i u noći će oslabjeti na 30-40 čv. Ponegdje nevere i more 5, još tijekom dana na otvorenome moguće i 6.

STANJE

Ciklona se preko Jadrana brzo premješta dalje na istok.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Južni i jugozapadni vjetar, poslijepodne na sjevernom Jadranu, zatim i na preostalom dijelu zapadni i sjeverozapadni vjetar 18-36, prema otvorenom moru mjestimice i do 40 čvorova, potkraj dana i u noći će oslabjeti na 12-28 čv. More 4-5, još tijekom dana ponegdje na otvorenom moguće i 6. Vidljivost 10-20 km. Oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. Prema kraju dana na sjevernom dijelu Jadrana djelomično razvedravanje.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Pretežno oblačno, na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana mjestimice s kišom, još u početku mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, zatim i drugdje djelomično razvedravanje i prestanak oborina. Umjeren do jaka zapadni i sjeverozapadni vjetar u drugom dijelu noći će oslabiti na slab na do umjeren. More valovito i jače valovito, još u početku na otvorenom ponegdje moguće i uzburkano od sredine noći u smirivanju na malo do umjereno valovito, samo će se na južnom Jadranu zadržati valovito.

PMC - Split Opis